MIJN MUZIEK

Welkom op mijn Muziek site.

Zoals te zien is boven aan deze pagina heb ik verschillende pagina's gemaakt voor verschillende periodes in mijn muzikale bestaan.

Het Begin gaat over mijn eerste kennismaking met muziek en het beginnen met spelen op een instrument. Er is hier weinig muziek van mezelf, omdat ik uiteraard geen opnames heb uit die tijd.

De Accordion-periode beslaat de jaren 1957 tot 1972. De Connection periode valt daar binnen, maar begon later en eindigde eerder.

Tijdens de Connection-periode, genoemd naar de groep waarin ik speelde, speelde ik nog steeds accordeon. De twee televisieoptredens met mijn accordeon waren in 1972, nadat de Connection was gestopt. In 1973 ging ik werken bij de NOS als programmatechnicus.

 

Op mijn werk was niet veel tijd meer om muziek te maken, maar gedurende een aantal jaren speelde ik toch samen met een paar collega's. Gedurende die tijd maakten we ook diverse opnames. Enkele opnames waren gemaakt voor een aantal speciale afleveringen in een programma over muziekamateurs (KRO). In die  afleveringen werden de musicerende geluidstechnici van de radio ten gehore gebracht. Ik speelde in diverse bezettingen. Ik speelde daar Fenderpiano en synthesizer en arrangeerde en/of componeerde. Deze opnames zijn hier te vinden.

De SVEM-periode was van 1982 tot 1989. Dit was ook bij het Facilitaire Bedrijf van de NOS (later NOB) en hield in dat ik mijn specialiteiten, hoorspelen en electronische muziek, hier kon uitvoeren. SVEM betekent Studio voor Verbosonica en Electronische Muziek. 

Het middelpunt van die studio van de CMI Fairlight IIx en vanaf 1986 de Fairlight III. Natuurlijk hadden we meer synthesizers (Roland, Korg, Yamaha) en de beroemde Linn-drums om muziek te maken.

Tijdens en na de SVEM-periode, componeerde ik ook thuis. Als ik een klus had in de SVEM begon ik soms thuis, nam de MIDI-files mee en ging door in de SVEM. Soms ging ik thuis ook verder met waar ik in de SVEM mee was begonnen. Toen de SVEM-studio 1990 of 1991 sloot (Ik werkte er toen al niet meer) ben ik nog een paar jaar alleen thuis verder gegaan. Mijn composities van toen waren echter meer studies of demos en werkte ik niet verder uit.

In 1996 werd ik gedetacheerd bij de KRO om een project te doen met computer-editing. Het ging vooral om een Frans uitzendsysteem: Dalet. Het was succesvol en in julie 1997 verliet ik (na 24 jaar en 4 maanden) het NOB en ging bij de KRO werken, waar ik nog steeds werk (2005). Ik deed nog wat aan muziek in 1996-1997, maar toen stopte het helemaal. Ik heb geen muziekinstrument aangeraakt tot 2004. De laatste periode start dus in 2004, met de aanschaf van een nieuw keyboard.

Thuis heb ik nu een zogenaamd arranger-keyboard, een Yamaha PSR3000, en behalve spelen en repertoire opbouwen ben ik ook weer begonnnen met het zelf bedenken van muziek.

Mijn huidige werk is dus in dit hoofdstuk te vinden. Dit is waarschijnlijk ook de enige pagina die af en toe zal worden bijgewerkt..... tenzij mijn inspiratie me in de steek laat!

I hoop dat mijn site bevalt.