Connection

Het Begin Accordeon Connection Op mijn werk De SVEM Thuis: Toen ! Thuis: Nu !

Het muzikale leven van mijn broer Gerard en de mijne waren erg verschillend in het begin. Natuurlijk hadden we verschillende instrumenten gekozen, hij was 4 jaar ouders dan ik en in de jaren 50 kwam de Rock 'n' Roll op. Mijn broer speelde in gitaarbandjes terwijl ik evergreens zong met mijn vriendje Richard Vries. 

Onze muzikale levens begonnen bij elkaar te komen met een bandje dat bestond uit mijn neef Pim Schwärzer (gtr), Rob van Haarlem (dr) en zanger Frans van Aken. Frans speelde ook gitaar, maar wat ze nodig hadden was een bassist en zo kwam mijn broer Gerard bij deze groep. Ze noemden zich "The Limited Noise". Ik speelde niet mee, maar deed wat correspondentie en zal me af en toe wel met de muziek hebben bemoeid.


Van links naar rechts: Frans van Aken, Pim Schwärzer, Gerard de Boer en Rob van Haarlem.

De groep ging uiteindelijk uit elkaar: Pim Schwärzer ging bij Ekseption spelen om hun gitarist voor een tijdje te vervangen. In later jaren werd Ekseption een beroemde groep in ons land, toen pianist en organist Rick van der Linden erbij kwam en ook hun leider werd. Drummer Rob van Haarlem ging ook uit de groep.
The Limited Noise ging echter door .....

Drummer Rob van Haarlem ging in dienst en de sologitaar werd vervangen door een orgel en dat bespeelde ik. De nieuwe drummer was Hans Meeuwig, dezelfde waar ik ook mee in het circus speelde. Het repertoire onderging ook wijzigingen.

I herinner me Penny Lane.
Ik luisterde altijd naar de zeezenders Radio Caroline, Radio London en Radio Veronica. Ik denk dat Radio Caroline (waar ik ook lid van was) het eerst station was die de nieuwe Beatleplaat "Penny Lane" liet horen.
Ik nam het op band op en ging meteen de accoorden uitzoeken. Diezelfde avond kwam de band samen en Frans van Aken zocht de tekst uit - we hebben nog een tijdje moeten zoeken naar het woord "hourglass").
Toen instuderen. De volgende avond was een zaterdag en we speelden Penny Lane. Niemand kende het nummer - het was nog niet op de Nederlandse zenders te horen geweest - en niemand wist dus dat het een Beatles-song was. Er kwamen verschillende verzoeken voor het nummer en sommige dachten dat het van onszelf was. Het was een succes en voor mij, als Beatle fan, was dit het bewijs hoe goed The Beatles waren als componisten.

Ik heb ook nog gezongen. Ik speelde gitaar en zong een Beatle-liedje - ik weet niet meer welke. Maar ik vergat toen ook de woorden. Het publiek kende de tekst beter dan ik en ik moest hun laten zingen ....... Ik besloot nooit meer te zingen voor publiek. En dat heb ik ook nooit meer gedaan.

Deze uitvoering, op 11 february 1967 in Haarlem,  was de enige die we hebben gedaan. Mijn neef Pim kwam kijken. Hij zat al niet meer in de Ekseption, omdat de oorspronkelijk gitarist weer terug was.

Mijn broer en ik waren niet erg gelukkig met de nieuwe "Limited Noise", dus we besloten er maar mee te stoppen. We wilden een andere muziekstijl spelen. Mijn broer kende een paar jongens en we gingen naar Sloterdijk, waar ze repeteerden en we luisterden naar ze. We wilden met de drummer Chris en de zanger Cor wel spelen, maar niet met de anderen. Hun groep heette "The Connection". Maar we gingen niet bij hun in de groep, maar wilden een nieuwe groep vormen, samen met Chris en Cor. We gingen door als "The Connection" - omdat Chris en Cor met ons gingen spelen. bestond die groep niet meer en we vonden de naam goed.
De jongen die de naam had bedacht en het ook geschilderd had op de bassdrum van Christ, belde ons op omdat hij niet wilde dat we de naam gebruikten. We besloten verder te gaan als "The Soul Connection". Pim Schwärzer, die inmiddels veel had geleerd van zijn tijd met de Ekseption, kwam erbij.


Van links naar rechts: Herco de Boer, Pim Schwärzer, Gerard de Boer, Cor Groot and Chris Schuchard.

Met deze formatie waren we erg gelukkig en speelden veel.
De foto hierboven is genomen in een klaslokaal van de Burgemeester Tellegen MULO, waar mijn broer op had gezeten en Cor Groot en ik nog op zaten. Pim Schwärzer ontmoette zijn vrouw hier.

conn_tov2.jpg (130465 bytes)

We werden de huisband van de T.O.V., de Tellegen Oudleerlingen Vereniging, die regelmatig dansavondjes organiseerde. Ik heb twee aankondigingen van de T.O.V. op deze site gezet. Op de ene worden we nog "The Connection" genoemd, op de andere is dat "The Soul Connection" geworden. Maar we waren dezelfde groep.

klik op de icons links en rechts.

conn_tov.jpg (62764 bytes)

We hadden een uitgebreid repertoire van Soul- en Rhythme and Blues songs. Met niet als te beste opname apparatuur (een oude recorder en één microfoon) hebben we onszelf opgenomen tijdens repetities en sommige van de opnames vind je op de volgende pagina als je op de foto's klikt.

Connection (2)